Beste mensen,

Aan het einde van het jaar kijk ik terug op een mooi jaar, waar ik dankbaar voor ben.  Het volgend jaar is nog blanco, maar een paar veranderingen zijn al wel duidelijk en wil ik graag met jullie delen. En zoals elk jaar voeg ik ook het vergoedingenoverzicht met wat uitleg bij.

  • Sinds kort word ik vermeld op de website van het landelijk expertisecentrum sterven. www.landelijkexpertisecentrumsterven.nl. De missie van dit centrum is bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor iedere stervende door inzicht te geven in het proces van sterven en door het bevorderen van kennis en wijsheid over sterven. In hun verwijsbestand, onder de knop “hulp” staan mensen die kunnen begeleiden in het stervensproces. Ik vind het heel fijn dat ik daar mijn (homeopathische)  bijdrage aan mag leveren. Binnenkort zal er op mijn website hier meer over te lezen zijn.
  • Vanaf 1 maart 2018 doe ik alle consulten in Benneveld en werk ik niet meer in Zuidwolde. Veel mensen hebben de (prachtige) weg naar Benneveld al gevonden en daarom heb ik besloten in Zuidwolde te stoppen. Mocht dat toch vervoersproblemen opleveren, dan is er altijd  in overleg een oplossing te vinden.
  • Het nieuwe vergoedingenoverzicht is weer binnen.

Klik op deze link om het vergoedingsoverzicht van 2018 te downloaden.

In het overzicht word ik vergoed door de verzekeringen die een oranje balkje hebben en enkel lidmaatschap NVKH als eis. Dus Zilveren Kruis en DSW zijn voorbeelden van vergoedende verzekeringen, CZgroep en Friesland zijn voorbeelden van niet vergoedende verzekeringen.

Veel verzekeringen hebben een dagvergoeding, die dus de hoogte van de vergoeding voor een consult bepaalt.

Het is vaak zinvoller daarnaar te kijken dan naar de hoogte van het totale bedrag per jaar. Overweeg ook eens of je wel een aanvullende verzekering nodig hebt. Soms is het voordeliger het niet te doen, zelf eventueel wat geld opzij te leggen. Het geeft je ook keuzevrijheid in het zelf uitzoeken van wat goed voor jou is, in plaats van dat de verzekeraar dat voor je bepaalt.

Tenslotte wil ik een ieder een hele fijne december maand wensen en een zinvol, dankbaar en verbonden (of wat ook maar goed is voor jou, je dierbaren en de hele wereld)  2018.

Erna Koole