Stervensbegeleiding

 

Als klassiek homeopaat in mijn praktijk, als zorgvrijwilliger in de hospice en natuurlijk als Erna in mijn persoonlijke leven, ben ik regelmatig betrokken geraakt bij stervensprocessen.


Mijn rol daarin verschilde, maar overeenkomsten waren er ook. Deze zijn te omschrijven met begrippen als: openheid, er zijn, ruimte geven aan wat zich aandient bij de persoon en/of familie.


Als klassiek homeopaat probeer ik met homeopathische medicijnen het stervensproces te begeleiden. Lees meer klik binnenkort meer


Als hospicevrijwilliger heb ik geleerd "bij het sterven te zitten". Met lege handen en daardoor juist troostend en gelijkwaardig in mens-zijn. Lees de verhalen.


Privé heb ik ervaren wat een bijna-dood ervaring is, heb ik mensen begeleid tot "voorbij" de grens en heb ik gevoeld en ervaren wat rouw en verlies kan zijn.


Daarnaast heb ik door sjamanistische trainingen de waarde ontdekt van bewust aandacht geven aan elke overgang door middel van ceremonies en rituelen. Ook hele simpele handelingen kunnen, als ze met aandacht gedaan worden, helend werken.


Als laatste ben ik ook bekend met de energie van een (stervend) lichaam. Energetische reiniging is ook iets wat ik aan kan bieden.


Mocht u mijn hulp willen, dan gaan we samen op zoek naar wat goed is om te doen.

 

De naam van mijn praktijk is INTI. Dat betekent "zon" in het Quechua, de oude Inca-taal. De zon geeft energie, maakt licht wat donker is en geeft warmte.